Buat Duit Melalui Google Adsense



Anda ada blog tapi tak dapat nak menggunakan peluang buat duit dengan blog anda? Saya nak cerita sikit berkenaan cara untuk buat duit melalui Google Adsense.Melalui Google Adsense, anda boleh buat duit dalam USD tau. Ok, macam mana cara nya?


Apa Sebenarnya Google Adsense Ni?

Bagi mereka yang baru berjinak dalam bidang ini, Google Adsense merupakan program awal Google untuk memperomosikan program pengiklanan mereka iaitu Google Adwords. Ia merupakan program berkembar Google.Adsense ditawarkan kepada pemilik laman web unutk buat duit dengan meletakkan iklan Google dan anda akan di bayar untuk setiap klik yang dilakukan oleh pelawat laman web anda.

Anda tidak perlu menjual apa-apa.

Hanya sekadar meletakkan kod iklan di laman web atau blog anda. Jika anda menulis tentang Langkawi, maka iklan berkenaan Langkawi akan keluar pada blog anda. Namun, ia bergantung kepada pengiklan yang mengiklankan produk mereka menerusi Google Adwords. Jika tiada pengiklan, maka kosong jela tempat anda letak kod iklan anda tu.

Iklan yang keluar biasanya relevan dengan kandungan yang ditulis di laman web atau blog anda. Inilah kehebatan google dalam menghasilkan traffic yang relevan kepada pengiklan mereka. Sebagai balasan, Google menawarkan duit bagi setiap klik yang terhasil. Nilainya pula sehingga 68% daripada bidaan yang dilakukan pengiklan. Contoh mudah pengiklan membida RM10 daripada satu klik, maka anda akan menerima 68% daripada jumlah berkenaan, iaitu RM1 ke dalam akaun anda.

Anda akan di bayar apabila jumlah terkumpul sebanyak USD100 berjaya dilakukan. Contohnya pada bulan Disember anda berjaya mengumpul USD100, maka pada 21 Disember anda akan di bayar hasil usaha anda sebelum ini menerusi 3 cara yang anda boleh pilih iaitu cek, western union dan juga direct transfer ke akaun anda.

Nak Belaja Cara Buat Duit Dengan Google Adsense?
Saya nak perkenalkan anda satu panduan lengkap  cara nak jana pendapatan di blog dengan Google Adsense. Panduan ini ditulis oleh seorang yang sangat berpengalaman di dalam menghasilkan pendapatan di blog menerusi Google Adsense.


Ini Yang Anda Akan Belajar Dari Panduan Raja Adsense Revive

Modul 1 – Pengenalan – anda akan didedahkan perkara asas anda apa yang perlu anda lakukan untuk bermulaModul 2 – Pemilihan niche – Topik sesuatu blog itu amat penting, jadi dalam modul ini akan akan diajar bagaimana nak pilih niche blog anda.

Modul 3 – Pembangunan blog
 – dalam modul ini anda akan belajar apa perkara yang penting ketika setup blog termasuk beliau ada rekomen plugin yang perlu ada dalam blog anda

Modul 4 – Penulisan artikel
 – Artikel adalah amat penting. Anda akan belajar format yang sesuai untuk menulis

Modul 5 – SEO (Search Engine Optimization)
 – Ini adalah rahsia besar kebanyakkan blogger. Dalam modul ini anda akan belajar mengenai beberapa teknik SEO yang beliau gunakan. Percayalah anda akan terkejut besar dalam modul ini.

Modul 6 – Teknik pemasaran pantas
 – Modul ini menerangkan bagaimana cara anda untuk jana trafik ke blog anda. Blog tanpa trafik ibarat kedai usang yang tiada pelanggan.

Modul 7 – Dapatkan akaun Adsense
 – Anda akan belajar bagaimana cara nak memohon akaun, samada full account atau hosted account.

Modul 8 – Blog monetization
 – Anda akan didedahkan cara jana pendapatkan alternatif selain Adsense

Modul 9 – Akaun Hosted 
– Selain melalui blog, anda juga boleh jana pendapatan melalui Youtube. Anda akan belajar mengenai perkara ini dalam modul ini.

Modul 10 – Isu penting dan tips – Ini adalah modul penutup. Ia akan membincangkan pantang larang yang perlu anda ikut jika anda tak mau akaun anda di ban oleh Google

Anda dah tak sabar nak belajar?

Ok, Klik 
Panduan Raja Adsense Revive





Buat Duit Melalui Google Adsense Buat Duit Melalui Google Adsense Reviewed by Abdul Wafi on December 27, 2016 Rating: 5

2 comments

Post AD